Εξωτερικοί Συνεργάτες

Νικόλαος Ηρειώτης

Καθηγητής

Ο Νικόλαος Ηρειώτης είναι Καθηγητής Λογιστικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Κατέχει διδακτορικό τίτλο στην Λογιστική από το Πανεπιστήμιο των Παρισίων, Paris 1, Panthéon, Sorbonne της Γαλλίας. Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), το θεσμικό πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνει τους κανονισμούς, τα λογιστικά και ελεγκτικά πρότυπα και οτιδήποτε άλλο σχετικό με την συμμόρφωση των νόμιμων ελεγκτών από τον Νοέμβριο 2017 έως σήμερα. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία “ΕΚΑΠΤΥ” (Φορέας του Υπουργείου Υγείας) από το έτος 2014 έως το έτος 2016 και έχει μακροχρόνια ενασχόληση ως Σύμβουλος – Εμπειρογνώμων Μεγάλων Επιχειρήσεων και Οργανισμών [όπως, για παράδειγμα, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Κτηματολόγιο Α.Ε. κλπ]. Υπήρξε εισηγητής σε πολλά σεμινάρια στελεχών οργανωμένα από οργανισμούς και τράπεζες (όπως, για παράδειγμα, Alpha Bank, Ελληνικά Ταχυδρομεία, ΕΥΔΑΠ, Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, «Άλφα – Βήτα» Βασιλόπουλος Α.Ε., Δανιήλ Ε. και Σία Α.Ε. κλπ). Στην πολυσχιδή ακαδημαϊκή του δραστηριότητα, πέραν του πλούσιου διδακτικού του έργου, περιλαμβάνεται η ανάληψη διοικητικών θέσεων, ενώ έχει συγγράψει 5 βιβλία και 3 μονογραφίες. Επίσης, διαθέτει μεγάλο αριθμό άρθρων (άνω των 50) σε διεθνή κυρίως επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα των κριτών και έχει λάβει τρεις φορές την τιμητική διάκριση “Best Paper Award” από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του καθηγητή Νικολάου Ηρειώτη επικεντρώνονται στην ανάλυση λογιστικών καταστάσεων, στην χρηματοοικονομική λογιστική και στην κοστολόγηση.

Νικόλαος Γεωργικόπουλος

Καθηγητής

Ο Νικόλαος Γεωργικόπουλος είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στα χρηματοοικονομικά με ειδίκευση στη διαχείριση κινδύνου, από το τμήμα Διοίκησης και Οικονομικών του Imperial College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο Μάστερ (MSc) από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και επίσης Δίπλωμα (Diploma) στον τομέα των ποσοτικών χρηματοοικονομικών από το Imperial College London. Είναι επισκέπτης Καθηγητής έρευνας στο τμήμα IOMS του Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) των Η.Π.Α., από το 2012, και Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο ερευνητικό κέντρο STORM του πανεπιστημίου London Metropolitan University του Λονδίνου, από το 2009. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) από το Μάρτιο του 2007 έως και τον Δεκέμβριο του 2016 και διατέλεσε επίσης Προϊστάμενος του Κέντρου Πληροφορικής του ΚΕΠΕ από τον Ιανουάριο 2011 – Ιούνιο 2013.

Δημοσθένης Χέβας

Καθηγητής

Είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στους τομείς της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και της Φορολογίας. Ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στο The International Journal of Accounting, European Accounting Review, Applied Financial Economics & Journal of Management and Governance. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων σε θέματα Λογιστικής και Φορολογίας. Είναι μέλος του Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Accounting. Υπήρξε ειδικός κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. 

Στέφανος Παπαδάμου

Καθηγητής

Ο Στέφανος Παπαδάμου είναι Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 1/5/1974, και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Κατέχει Πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ανάλυση Έργου, τα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις από το Πανεπιστήμιο York της Μ. Βρετανίας. Το 2002 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολοκληρώνοντας την διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Ανάλυση Απόδοσης ενός Διεθνώς Διαφοροποιημένου Χαρτοφυλακίου –Ομολογιών – Μετοχών και Συναλλάγματος». Την περίοδο 1999-2003 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην Ανώνυμη Εταιρεία Λήψης Διαβίβασης Εντολών στο χρηματιστήριο Finaccor Analysis. Διδάσκει για πολλά χρόνια μαθήματα σχετικά με τη διεθνή τραπεζική, την νομισματική θεωρία και πολιτική, την διαχείριση χαρτοφυλακίου, τα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ως επισκέπτης καθηγητής έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώ διδάσκει και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Τραπεζική, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά. Στην παρούσα φάση ο Δρ. Στέφανος Παπαδάμου είναι Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Νομισματική και Τραπεζική Οικονομική στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Εφαρμοσμένης Οικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως συν-συντάκτης του περιοδικού Bulletin of Economics, ως μέλος του συντακτικού συμβουλίου του περιοδικού Cogent Economics & Finance και ως κριτής σε περισσότερα από 50 περιοδικά. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων στα ελληνικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα νομισματικής και τραπεζικής οικονομικής και συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά ερευνητικά έργα. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στα ακόλουθα διεθνή επιστημονικά περιοδικά: International Journal of Money and Finance, Review of Quantitative Finance and Accounting, Journal of International Financial Markets, Institutions & Money, International Review of Financial Analysis, International Review of Economics & Finance, European Journal of Political Economy, Southern Economic Journal, International Journal of Finance and Economics, Eastern European Economics, Managerial Finance, Applied Financial Economics, Applied Economic Letters, Research in International Business and Finance, Defense and Peace Economics.

Παναγιώτης Γιαννάκης

Διδάκτορας Ελεγκτικής,Στέλεχος της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού
και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Πιστοποιημένος Ορκωτός Ελεγκτής (Certified Internal Controls Auditor – CICA)

Ο Δρ. Παναγιώτης Δ. Γιαννάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το Τ.Ο.Ε./Ε.Κ.Π.Α. έλαβε και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Μ.Π.Σ. «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική» με κατεύθυνση «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική», το οποίο διεκπεραιώνεται από κοινού με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΛ). Είναι διδάκτωρ Λογιστικής – Ελεγκτικής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διδακτορική του διατριβή μελέτησε την εφαρμογή του συστήματος εσωτερικού ελέγχου στην Κεντρική Δημόσια Διοίκηση. Εργάσθηκε για πολλά έτη στον ιδιωτικό τομέα ως λογιστής, ενώ από το 2008 υπηρετεί στο υπουργείο μεταφορών και υποδομών όπου την τρέχουσα περίοδο υπηρετεί με βαθμό Α ως εισηγητής δημοσιονομικών αναφορών και αναλύσεων με βαθμό Α’ στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών / Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Διαθέτει αξιόλογη διδακτική εμπειρία σε θέματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ είναι μέλος του Μητρώου Εισηγητών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) και πραγματοποιεί εισηγήσεις στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. στα γνωστικά αντικείμενα: Πολιτική και Διοικητική Οργάνωση του Δημοσίου Τομέα, Δημόσια Οικονομικά και Δημοσιονομική Πολιτική, Δημόσιες Συμβάσεις, Χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα τρέχοντα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εφαρμογή της διπλογραφικής λογιστικής δεδουλευμένης βάσης και των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων Δημοσίου Τομέα (IPSAS) στη Γενική Κυβέρνηση, στην εφαρμογή του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στη Γενική Κυβέρνηση, στους παράγοντες διασφάλισης χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, τον Δημοσιονομικό έλεγχο και τον Οικονομικό έλεγχο δημοσίων επιχειρήσεων.